Адам ағзасына ас зиян тәттілер жайында диетолог мынадай пікір қалдырған.
Десерттің құрамы неғұрлым күрделі болған сайын адам ағзасына соғұрлым зиянды болады екен. Маманның айтуынша, денсаулыққа ең зияндысы — майға пісірілген бәліш, чак-чак пен хворост.
Екінші орында ашытқы қосып пісірілген тәттілер, одан кейін батончиктер мен кремді торттар тұратын көрінеді. Микробилогтардың да айтуы бойынша ақуызды десерттер ең зиянды болып келеді екен. Өйткені олар толық пісірілмейді.
Сондай-ақ, диетолог пайдалы тәттілерді де атады. Олар: пастила, шоколад, мармелад пен табиғи зефир.